Go back to overview


Dieren Op Maat: beestig design

Bij het woord “design” denken we in de eerste plaats aan meubilair, gebruiksvoorwerpen, accessoires… Maar ook de andere levende wezens op onze aarde heeft de mens vaak mee vorm gegeven: denk maar aan de vele vormen en maten van honden die we op enkele duizenden jaren tijd uit één wolvenras gekweekt hebben. Van 17 mei tot 29 september focust het Design Museum van Gent op design tussen mens en dier.
50614_Dierenopmaat1.jpg

En het beperkt zich niet alleen tot onze aaibare huisdieren. Denk maar aan veehouders die werken met een kleine oppervlakte of laboratoriumvlees. Zaken die ons vaak voor ethische vraagtekens stellen. De tentoonstelling onderzoekt hoe mens en dier op een duurzame manier kunnen samenleven, en de rol die technologie daarin speelt. In de zoektocht naar die juiste balans creëren designers producten voor dieren en onderzoeken ze mogelijke alternatieven voor dierlijke grondstoffen. Tegelijkertijd onderzoeken ze scenario’s die naar de toekomst kijken.

50615_Dierenopmaat2.jpg

Tijdens de lopende tentoonstelling worden ook eenmalige speciale evenementen ingelast. Op 21 juli geeft Michel Vandenbosch, voorzitter van GAIA, zijn visie op de tentoongestelde objecten. Op 27 juli is er een workshop “bacterieel leder”, waar je kunt kennismaken met dit veganistisch alternatief voor leer.

50616_Dierenopmaat3.jpg

Op 21 september is er een theaterworkshop “Kruip in de huid van een dier” en op 22 september is er een rondleiding door Marjan Doom, dierenarts en voormalig lid van de ethische commissie dierproeven. Meer info over de tentoonstelling en de evenementen vind je hier.
Ben je daarna op zoek naar wat “creature comforts”, dan kun je terecht in hotel Astoria. Moeten we erbij vermelden dat, met de uitzondering van onze anti-allergische Klassieke- en Comfortkamers, huisdieren bij ons welkom zijn?
Reserveren