Go back to overview


Lang leve de muziek!

Is er leven op Pluto? Kun je dansen op de maan? Is er een plaats tussen de sterren waar ik heen kan gaan? Wel, van 5 oktober 2018 tot 9 juni 2019 kun je bijvoorbeeld naar Gent, meer specifiek de Sint-Pietersabdij, voor de tentoonstelling “Lang leve de muziek”.

49011_Langlevedemuziek1.jpg
“Lang leve de muziek” is een wonderbaarlijke reis door 60 jaar populaire Nederlandstalige muziek. De pioniersjaren van Will Tura. De woelige jaren ’60 van Boudewijn De Groot en Walter De Buck. De jaren ’70 met de heerlijke kitsch van Eddy Wally en de rauwheid van Raymond van het Groenewoud. De jaren ’80 en de manie rond Doe Maar en Clouseau. Het steviger werk van de jaren ’90 met Gorki en Noordkaap. De hitparades van vandaag, waar we ons zo Oya Lélé voelen dankzij K3, en ons dan afvragen Watskebeurt is met De Jeugd Van Tegenwoordig. Van kleinkunst tot hip hop, van schlager tot hardrock.

49012_Langlevedemuziek2.jpg

De expo toont een mooie verzameling collectiestukken van je favoriete muzikale helden. Je kunt luisteren of meezingen met talloze klassiekers uit de lage landen of deelnemen aan een muziek-quiz. Belpopkenner Jan Delvaux haalt de leukste anekdotes aan en je kunt genieten van memorabele televisie-fragmenten. Chérie, geweldig!

49013_langlevedemuziek3.jpg

Meer informatie over de tentoonstelling vind je hier. Ons vertrouwde hotel Astoria bevindt zich op een tiental minuten wandelen van de Sint-Pietersabdij, zodat je bij ons gemakkelijk tot rust kunt komen na je muzikale avonturen. En in tegenstelling tot bij Mia, hoef je bij ons na het eten nooit de afwas te doen.
Reserveren