Go back to overview


Hotspot Gent: Op wandel met de Belmodo App

Ontdek nu een nieuwe manier om Gent te verkennen! Dankzij de Belmodo Hotspots App heb je de leukste Belgische adresjes altijd bij de hand.

42053_Foto1.jpg
Met trots presenteren Belmodo en VisitFlanders de langverwachte Belmodo Hotspots App. Door middel van deze app hoef je niet langer zelf verschillende websites af te schuimen op zoek naar geschikte lunchplekjes of niet te missen bezienswaardigheden. Alle deze adresjes in onze Vlaamse steden worden verzameld in 1 app. Met de app kun je handig op zoek gaan naar hotspots die je interesseren via de verschillende rubrieken fashion, beauty, coffee, deco, drinks, food en sleep. Bovendien kun je dankzij de like-knop jouw favoriete hotspots opslaan en zo een eigen favorietenlijstje opstellen.

42054_Foto2.jpg

De Belmodo App laat je naast de klassieke bezienswaardigheden ook nieuwe plaatsen ontdekken. Laat je rondleiden door Gent en kuier gezellig doorheen deze bruisende stad langs de verschillende aangeraden adresjes of vervoeg simpelweg de Gentenaars op een zomerse dag met een drankje aan de Graslei of Korenmarkt. Sluit hierna deze prachtige dag af in Astoria Hotel om de volgende dag weer een geweldige ervaring in Gent te ervaren.
Met een App in de hand val je nooit door de mand. Laten we even een kleine selectie doorlopen van wat volgens Belmodo de tofste adresjes van Gent zijn.
Eerst en vooral hebben we natuurlijk schoenen nodig voor onze wandeling. In Dope (Onderbergen 74) vind je een ruim aanbod aan sneakers, van klassiek spierwit tot excentriek met ponyhaar. In Rio (Lange Kruisstraat 23) vind je dan weer de exclusieve merken schoenen en handtassen, zoals Givenchy of Stella McCartney. Schoenen, handtassen en andere accessoires van de meest prestigieuze modehuizen zijn er ook in overvloed bij Sevens (Henegouwenstraat 34-38).

42055_foto3.jpg

Je outfit vervolledigen kun je in modehuis A Suivre (Brabantdam 27), een mooie winkel met vrouwenkledij van internationale merken als Phillip Lim en J-Brand. Oorcussen (Vrijdagmarkt 17) presenteert dan weer grote namen als Ann Demeulemeester en Rick Owens in een prachtig zeventiende-eeuws pand. In respectievelijk Vlaanderenstraat nummer 11 en nummer 51 vind je Sprezzatura Men en Sprezzatura Women, luchtige tot chique kledij voor hem en haar. Mannen en vrouwen komen ook aan hun modieuze trekken in Rewind (Sint-Pietersnieuwstraat 13). In conceptstore L’AmuZette (Krommewal 2) shop je naast kleding en accessoires, vintage- en designitems ook allerhande boeken en spullen voor kids. Je kan hier zelfs je honger stillen met lekkere tapas, een lunch of kop koffie met taart. Kinderkledij, vrolijke decoratie en origineel speelgoed vind je ook bij Teddy (Afrikalaan 289E).
Leg jezelf nog eens extra in de watten dankzij Fin du Jour (Vlaanderenstraat 80), een schatkamer vol schoonheidsproducten van de meest toonaangevende merken. Of geef je liever je huis een make over met de designstukken en deco-artikelen van Bliss (Brabantdam 56)?

th_42056_Foto4.jpg

Honger gekregen van al het shoppen ? Bij Moor&Moor (Jakobijnenstraat 7) kan je in een combinatie van kruidenierswinkel en brunchzaak lokale gezonde kost verkrijgen. Le Botaniste (Hoornstraat 13) serveert dan weer voedsel met een hart voor de natuur met hun biologische en plantaardige keuken. Voor heerlijke verse soep of smakelijke slaatjes kun je terecht bij Soep+ (Lammerstraat 33).

42057_Foto5.jpg

Om af te ronden nog een warme kop koffie of een frisse dronk? Koffiebar Bar Bidon (Bisdomkaai 25) biedt je een schuimende cappuccino of een lekkere lunch, en dubbelt ook als een fietsenzaak. Jigger’s The Noble Drugstore (Oudburg 16) is de enige Belgische uitverkozene op de lijst met de honderd beste cocktailbars ter wereld, en heeft sinds kort ook zijn eigen café, De Ganzerik (Druifstraat 29). En in het Groenevalleipark (Nieuwe Wandeling 62) vind je WATT, een slaap-, eet-, drink- en shopconcept waar op elke verdieping wel iets anders te beleven valt.
Dit is enkel een kleine selectie van toffe adressen in Gent volgens Belmodo. Ga zeker eens zelf met deze App op expeditie en ontdek wat onze mooie stad de shopper allemaal te bieden heeft. En uiteraard kun je daarna tot rust komen in ons vertrouwde Hotel Astoria, om uiteindelijk te droppen na al dat shoppen!
Reserveren