Go back to overview


Jazz in ’t Park 2019: Swingen aan ‘t Zuid

Jazz in ’t Park is dit jaar al aan zijn 26ste editie toe. Wil je in de nazomer nog even genieten van heerlijke muziek in de openlucht, helemaal gratis? Dan ben je opnieuw welkom van 5 tot 8 september 2019 in het Zuidpark. Het festival brengt het beste van de Belgische jazz in een ongedwongen sfeer, en deze editie is er meer dan ooit aandacht voor jazztalent uit Gent zelf.

50939_Jazz1.jpg
De groep Screens bijvoorbeeld studeerde jazz aan de conservatoria van Gent en Brussel. Zij steken jazz in een modern jasje en brengen dromerige compositie vol invloeden uit de elektronica, klassieke muziek en pop. Wasdaman is het nieuwe project van pianist Bas Bulteel en brengt een krachtige mix, die het midden houdt tussen progressieve rock en hedendaagse jazz: zij presenteren hun eerste album op Jazz in ’t Park.

50940_Jazz2.jpg

HAST is een jonge Gentse band die instrumentale jazz speelt, en daarnaast ook zijn wortels heeft in rock en improvisatie. Hun muziek zijn soundscapes met elementen van noise. Eclectiv ontstond in 2016 in het Gents conservatorium en doet zijn groepsnaam eer aan: een eclectische mengeling van jazz, rock en funk voor een breed publiek. Een andere telg van het Gents conservatorium is het Jamaican Jazz Orchestra: deze acht muzikanten brengen jazz en reggae dichter bij elkaar en spelen nieuw materiaal in primeur op Jazz in ’t Park.

50941_Jazz3.jpg

Nagløed haalde hun muziek uit jamsessies vol jazz, pop en elektronica, terwijl Brazzmatazz hun invloeden van over de hele wereld halen, van New Orleans tot de Balkan. Maar de grote Gentse publiekstrekker is ongetwijfeld Flat Earth Society. Deze wereldvermaarde big band viert zijn twintigste verjaardag en brengt een uniek jubileumprogramma, speciaal voor Jazz in ’t Park. En de tweede grote naam is natuurlijk Jef Neve: de veelzijdige pianist en componist, die onder andere de muziek schreef voor “Sprakeloos” en “In Vlaamse Velden”, deed voor zijn recentste album beroep op de Nederlandse trompettist Teus Nobel.

50942_Jazz4.jpg

Meer info over Jazz in ’t Park vind je hier. Heb je daarna nood aan wat stilte? Dan kun je terecht in hotel Astoria voor rust en comfort. Reserveren kun je hier.
Reserveren