Astoria Hotel

De Wandelbus: Het gratis alternatief in de Gentse autovrije zone

HomeNieuwsDe Wandelbus: Het gratis alternatief in de Gentse autovrije zone

Sinds vorig jaar is een flink stuk van het oude Gentse stadscentrum niet of moeilijk toegankelijk geworden voor de auto. Toch ben je daarom niet gedwongen om altijd de benenwagen te nemen in de Gentse binnenstad.

Sinds kort voorziet de stad namelijk een gratis wandelbusje. Deze leuke, kleine elektrische busjes, die net weggelopen lijken uit een Fisher-Price speelgoedsetje, volgen een vast, lus-vormig traject door de autovrije zone. Ben je moeilijk te been of wil je even de voeten laten rusten? Steek dan even je vinger op als het busje passeert, en je kunt gratis meerijden. De wandelbus heeft geen vaste haltes, dus vraag het aan de chauffeur wanneer je weer wilt afstappen.
In totaal bedienen drie wandelbusjes de binnenstad, met een capaciteit van 8 personen per busje. Heb je wat hulp nodig bij het op- en afstappen? Vraag het dan zeker aan de chauffeur. Let wel op: het busje is niet toegankelijk met een rolstoel. Verwacht ook geen Top Gear-snelheden: de wandelbus rijdt stapvoets, zodat je rustig de tijd krijgt om Gent te verkennen. De bediening kan ook onderbroken worden bij extreme weersomstandigheden.

Astoria Hotel

De wandelbus rijdt van maandag tot en met zaterdag van 11 uur tot 23 uur. Maandag tot donderdag heb je een busje om het kwartier tussen 11 en 19 uur, en om de 45 minuten ’s avonds. Op vrijdag en zaterdag is er de hele dag bediening om de 15 minuten. Op zondag rijdt de wandelbus niet, behalve tijdens de maandelijkse koopzondagen en tijdens grote evenementen (in dat geval ook van 11 tot 23 uur).

Wil je nog wat meer informatie over de wandelbus? Bekijk dan even dit filmpje. De route van de wandelbus is slechts een korte tramrit verwijderd van ons vertrouwde Astoria hotel, waar je na je bezoek aan het centrum weer tot rust kan komen.

Astoria Hotel