Astoria Hotel

Gent zont: de hipste zomerbars

HomeNieuwsGent zont: de hipste zomerbars

De warmste zinderende zomermaanden zijn weer in aantocht, het favoriete seizoen van veel Gentenaars. De stad mag dan ook opnieuw decor zijn van talrijke zomerbars die je volledig laten wegdromen op hun heerlijke terrassen.

Astoria Hotel

Midden in het historisch centrum bruist bar Riviera. Dit pareltje grenst aan de oevers van de Leie, waar je de bootjes op enkele meters afstand voorbij ziet varen. Naast een uitgebreid assortiment aan verkoelende drankjes, kan je hier ook terecht voor een versnapering. Nog tot 24 september kan je hier genieten van deze populaire bar aan de “Gentse Riviera”.

Wie een stukje bruisende natuur in de stad wel weet te waarderen, vindt zijn zomerse ontspanning in bar Theresia. In juni, juli en augustus vind je deze nostalgische zomerbar terug in de omsloten kloostertuin in de Theresianenstraat. De livemuziek die men regelmatig voorziet, zorgt voor een extra idyllische sfeer.

Astoria Hotel

In het nabijgelegen Citadelpark vind je zomerbar Monterey terug. Deze hippe bar is gelegen tegenover de muziekkiosk en is niet zomaar een bar. Men verwent je met heerlijk verfrissende drankjes, maar ook met muziek die gebracht wordt door zowel nieuwe als gevestigde waarden. Er is ook tijd voor film en theater, stand-up comedy, yoga en nog veel meer aantrekkelijke activiteiten.

Wil je eens iets exotisch? In de Bibliotheekstraat, vlak bij de Sint-Jacobskerk, vind je de Mexcalli.  Hier geniet je van huisgemaakte cocktails, limonades, mocktails en Mexicaans geïnspireerde gerechten. Of in de Zebrastraat kun je terecht op Zebra Beach, een zwoele zomerbar aan een openluchtzwembad. Elke donderdagavond is er een aangepast dj-set.

Astoria Hotel

Italië in Gent? Kiosko van Restaurant Per Bacco is een vaste waarde. Aan de Hagelandkaai, niet ver van het Dampoortstation, voel je je even aan de Adriatische kust. Hun specialiteit is Aperol-Spritz, maar je kunt er ook terecht voor zuiderse drankjes. Of je kunt naar de Italian Summer, een pasta- en wijnbar aan boord van het schip Noah, een gerenoveerd binnenschip dat aangemeerd ligt in de Oude Dokken. Deze vernieuwde kade maakt trouwens ook deel uit van een hele wandel- en fietspromenade langs het Handelsdok.

Dit is maar een kleine greep uit het volledige aanbod van leuke plekjes die onze Gentse stad in de zomermaanden aanbiedt om bij een drankje even te bekomen. Een volledig overzicht vind je op de website van Visit Gent. Let op: sommige zomerbars zijn gesloten op bepaalde dagen of bij slecht weer. In dat geval kun je als gast zeker nog terecht in de foodcorner van ons hotel Astoria voor een gezellige namiddag of avond.

 

Copyright foto’s: Visit Gent

noah-foto-5.JPG