Astoria Hotel

Lichtfestival Gent 2021

HomeNieuwsLichtfestival Gent 2021

Het is sinds 2018 geleden, maar dit jaar kan het geliefde lichtfestival opnieuw plaatsvinden in de Gentse binnenstad. Dat betekent dat je van woensdag 10 tot en met zondag 14 november opnieuw kan komen genieten van vele grote en kleine, bekende en minder bekende lichtkunstwerken. Reserveren is niet nodig, aangezien het lichtfestival gratis toegankelijk is.

lichtfestival-2021-1.JPG

Vertrouwde plaatsen zoals het Sint-Baafsplein, de Stadshal, de Korenmarkt, de Korenlei en het Gravensteen worden opnieuw omgetoverd tot een heus schouwspel van licht. Daarnaast loopt de route voor het eerst ook langs de Sint-Michielsbrug, om daar de sfeer te kunnen opsnuiven bij het mooie zicht over de Leie. Ook andere, minder bekende locaties worden voor de eerste keer opgenomen in de route van het lichtfestival. Dat parcours is dit jaar langer dan bij de voorbije edities, zodat bezoekers voldoende ruimte hebben en het festival op die manier “Covid Proof” kan verlopen. Ook zal er een vaste looprichting aangeduid worden.

lichtfestival-2021-2.JPG

De eerste editie van het lichtfestival vond plaats in 2011, wat intussen alweer 10 jaar geleden is. De huidige, vijfde editie van het festival, is dus een jubileumeditie. Dat laat men niet “onbelicht” voorbijgaan. Ter gelegenheid van het jubileum zullen enkele populaire installaties van de afgelopen edities terugkeren naar het lichtfestival. Enkele van deze zogenaamde “publiekslievelingen” zijn “The big fire  of Ghent that never happened” (2011), wat een illusie geeft van het Belfort dat in brand zou staan; “La Cattedrale di Luce” (2012), een visuele lichttunnel; “Cloud” (2015), een regenwolk met maar liefst 6000 kleine gloeilampjes; en “Museum of the moon” (2018), wat een grote verlichte replica van de maan voorstelt.

lichtfestival-2021-3.JPG

Het lichtfestival verzamelt 32 kunstwerken van lokale, nationale en internationale lichtontwerpers en -kunstenaars. Er zal zelfs een lichtkunstwerk te bewonderen zijn dat gemaakt is door wel 500 Gentenaars, genaamd “Lockdownlights”. Je kan dagelijks vanaf 19u en op meerdere startpunten de avondwandeling langs het lichtspektakel aanvatten. Om ook de kleinste bezoekertjes te laten meegenieten, start het festival op zondag zelfs al om 18u. Het einde wordt telkens voorzien rond 24u.

lichtfestival-2021-4.JPG

De route wordt volledig autovrij gemaakt, bezoekers kunnen gebruik maken van Park & Rides in de buurt, fietsen of openbaar vervoer. Bij ons hotel Astoria kan u gebruik maken van een fiets of e-step en zo heel vlot het lichtfestival bereiken. Ook geven wij u met veel plezier uitleg over hoe u het evenement bereikt met het openbaar vervoer, op wandelafstand van het hotel.  

Bron afbeeldingen: Visit Gent