Astoria Hotel

Lights On Van Eyck en Kleureyck

HomeNieuwsLights On Van Eyck en Kleureyck

Een Vlaamse Meester in Licht en Kleur

De unieke expo “Van Eyck: Een Optische Revolutie” mag gerust een overdonderend succes genoemd worden. Honderduizenden mensen zakten al af naar onze Scheldestad om dit “once in a lifetime” evenement mee te maken. Aan alle activiteiten rond de schepper van het Lam Gods wordt nu nog een spectaculair onderdeel toegevoegd: Lights On Van Eyck.


Lights On Van Eyck is een overdonderend licht- en klankspektakel in de Gentse Sint-Niklaaskerk, van 28 maart tot 1 november 2020. Het is een zeer toegankelijke manier om het werk van één van Vlaanderens grootste kunstschilders te ontdekken. In een wervelende mix van multimedia, muziek en projectie wordt het werk van Van Eyck gevierd. Projecties op alle muren en gewelven van de kerk hullen het hele gebouw in schoonheid, Brits kunstenaar Mat Collishaw brengt een digitale interpretatie van het Lam Gods op vier grote dansende robotarmen en regelmatige live-concerten maken het plaatje af.

Astoria Hotel

Lights On Van Eyck is een samenwerking tussen Stad Gent, Mankind en CREATE.eu, die ook al grote publiekstrekkers waren tijdens het vorige Lichtfestival met hun vuurspuwende draak. Het spektakel geeft dus ook een korte vooruitblik op het volgende Gentse Lichtfestival. Deze multimediale ervaring is toegankelijk voor een breed publiek: families, toeristen, scholen, kunstliefhebbers… Het spektakel duurt ongeveer 25 minuten.
 

Je kunt je tickets vooraf bestellen op deze site
Astoria Hotel

Ook het Designmuseum in de Jan Breydelstraat sluit aan bij het Van Eyck-jaar, met hun tentoonstelling Kleureyck, van 13 maart tot 6 september 2020. De tentoonstelling vertrekt vanuit Van Eycks revolutionaire kleurschakeringen en laat zien wat kleur betekent voor hedendaagse designers. In een zogenaamd “pigmentenparcours” loop je door de 8 grote kleurgroepen van Jan Van Eyck. Zo’n 100 designstukken tonen hoe licht, patronen en materiaal een invloed hebben op de kleur die je waarneemt. Daarnaast ervaar je zelf de kracht van kleur in “experience rooms”, waarbij elf designers elk een eigen kamer kregen om te werken rond het thema kleur en zintuigen. Combitickets samen met de tentoonstelling in het Museum Voor Schone Kunsten zijn ook voorzien.

Genoeg binnen en buiten de lijntjes gekleurd? Op tien minuten wandelen van het Museum voor Schone Kunsten kun je terecht in ons hotel, waar je zintuigen even tot rust kunnen komen.

Meer informatie over deze expo vind je hier
Astoria Hotel