Astoria Hotel

Terug naar het dorp van weleer

HomeNieuwsTerug naar het dorp van weleer

Stand-up comedian Wouter Deprez doorspekt zijn zaalshows regelmatig met herinneringen aan zijn geboortedorp. Deze herinneringen krijgen nu op unieke manier vorm in de tentoonstelling “Grote mensen die ik kende toen ik klein was”. De refter van de historische Sint-Pietersabdij in Gent wordt omgetoverd tot een speelse recreatie van het dorp van Deprez, vol objecten die terugverwijzen naar een kindertijd in de jaren ’70 en ’80 van de vorige eeuw.

De tentoonstelling wordt begeleid door een audiogids, ingesproken door Deprez zelf (naar keuze in het standaard Nederlands of het Westvlaams). Om alle fragmenten te beluisteren heb je anderhalf uur nodig. De comedian probeert als volwassene het gedrag te begrijpen van mensen die hij kende als kind, en die toen voor hem dikwijls een vreemd mysterie waren. Wat zal er achter al die opmerkelijke anecdotes in het dorp? Daarnaast is er ook een begeleidend boek beschikbaar.

De tentoonstelling loopt nog tot en met 16 april 2023, van 10 tot 18u, en is gesloten op maandag.  Meer info vind je hier en tickets bestellen kun je hier.

Astoria Hotel

De Sint-Pietersabdij is trouwens op zich een bezoekje meer dan waard. De abdij is intussen al veertien eeuwen oud en is samen met de Sint-Baafsabdij de bakermat van de stad Gent zelf. Vooral de historische tuin met eigen kruidentuin en wijngaard is bij de Gentenaars enorm geliefd. De refter waar de tentoonstelling plaatsvindt, is het oudste gedeelte van het huidige abdijgebouw en is authentiek middeleeuws.

De abdij bevindt zich trouwens op wandelafstand van ons vertrouwde Hotel Astoria , waar je nog even kunt nadromen over je eigen kindertijd in onze comfortable kamers.

Copyright foto’s: Visit Gent, Historische Huizen Gent

Astoria Hotel