Astoria Hotel

City Card Gent All-in: Beleef Gent ten volle!

HomeNieuwsCity Card Gent All-in: Beleef Gent ten volle!

Beleef Gent ten volle met de CityCard

Tijdens een citytrip in Gent, wil je natuurlijk alles uit de stad halen. Een geweldige manier om dat te doen, is door gebruik te maken van de Gentse CityCard.

Deze kaart biedt tal van voordelen, waaronder toegang tot musea, bezienswaardigheden en activiteiten, allemaal verpakt in één pas zo groot als een betaalpas. De CityCard komt met een compacte gebruikersgids, die je vertelt waar je moet zijn en hoe je er geraakt. Alle informatie handig bij elkaar. 

Je kunt de Gentse CityCard gemakkelijk aanschaffen bij verschillende verkooppunten, o.a:

  • infokantoor VisitGent
  • de verkooppunten van de Lijnwinkel Korenmarkt/Gent-Sint-Pietersstation
  • alle deelnemende musea en bezienswaardigheden 

We verwijzen je met heel veel plezier naar de dichtstbijzijnde plek om jouw CityCard aan te schaffen.

Astoria Hotel

De CityCard biedt naast gebruiksgemak ook aanzienlijke besparingen. Met de kaart vermijd je individuele toegangsprijzen en profiteer je van kortingen op activiteiten en rondleidingen. Denk maar aan het Gravensteen, Belfort, MSK, S.M.A.K., STAM, etc.  

TIP: elke eerste donderdag van de maand geniet je extra lang van je CityCard Gent want dan zijn de meeste musea open tot 22u tijdens 'Late Donderdag'.  

Ook kan je genieten van een ontspannend tochtje op het water, kan je meevaren met de "hop on hop off" watertram (iedere dag vanaf 1 april tot en met 31 oktober) of je kan ook gratis gebruik maken van het openbaar vervoer.

Astoria Hotel

Om gebruik te maken van dit all-in pakket betaal je €42 of €48! Daarmee kun je respectievelijk 48 of 72 uur lang de stad induiken. 

In het laagseizoen (november – maart) bespaar je daarmee bijna €15,00 , in het hoogseizoen (april-oktober) zelfs meer dan €20,00. Voor kinderen onder de 12 zijn de meeste Gentse musea gratis, dus zij hebben geen City Card nodig.

Bij elke toegang wordt de kaart ingelezen. Behalve op tram of bus. Daarom moet je de begindatum van gebruik invullen op de achterzijde en de pas aan de chauffeur tonen.

Meer informatie over de City Card en de deelnemende musea en monumenten vind je hier