Astoria Hotel

City Card Gent All-in: Beleef Gent ten volle!

HomeNieuwsCity Card Gent All-in: Beleef Gent ten volle!

Wil je de Artevelde-stad eens goed leren kennen? Zijn er verschillende musea in Gent die je voorkeur wegdragen, diverse monumenten die je met een bezoekje wilt vereren of zegt een tochtje op onze binnenwateren je wel iets? In dat geval is de All-in City Card voor jou de ideale oplossing!

De CityCard Gent is de voordelige all-in toegangskaart die je toegang geeft tot alle belangrijke monumenten, musea én topattracties van Gent. Je kunt ze ook gebruiken om een boottochtje met gids te maken én je kunt ermee verplaatsen via alle stadsbussen en –trams van De Lijn! Met tramlijn 1, de Museumlijn bij uitstek, doorkruis je de Gentse binnenstad en bereik je gemakkelijk de verschillende musea en bezienswaardigheden. In plaats van het openbaar vervoer te nemen kan je met de kaart een fiets huren voor één dag of meevaren met de “hop on hop off” watertram voor één dag (dit laatste enkel van 1 april tot 1 november, op zaterdag en zondag van 11.00>18.30).

Met de CityCard bekijk je de restauratie van het Lam Gods van dichtbij, zowel de triptiek zelf in de kathedraal als de panelen die worden gerestaureerd in het MSK, én de tentoonstelling in het Caermersklooster. Het STAM, MSK, S.M.A.K., MIAT en Caermersklooster zijn toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Hun begeleiders kunnen deze musea gratis bezoeken.

Astoria Hotel

De CityCard komt met een handig gebruikersgidsje, dat je vertelt waar je moet zijn en hoe je er geraakt. Alle informatie handig bij elkaar.
Om gebruik te maken van dit all-in pakket betaal je 38 of 44 euro! Daarmee kun je respectievelijk 48 of 72 uur lang de stad induiken. In het laagseizoen (november – maart) bespaar je daarmee bijna € 15,00 , in het hoogseizoen (april-oktober) zelfs meer dan € 20,00. Voor kinderen onder de 12 zijn de meeste Gentse musea gratis, dus zij hebben geen City Card nodig.

Bij elke toegang wordt de kaart ingelezen. Behalve op tram of bus. Daarom moet je de begindatum van gebruik invullen op de achterzijde en de pas aan de chauffeur tonen.
Meer informatie over de City Card en de deelnemende musea en monumenten vind je hier. De museum-tramlijn 1 brengt je ook tot vlakbij Astoria hotel, de ideale locatie om te bekomen van al die stedenpracht. Je kunt de City Card (48 uur of 72 uur) trouwens ook bij ons aan de receptie kopen.

Astoria Hotel