Astoria Hotel

Hotel Astoria als uitvalbasis

HomeNieuwsHotel Astoria als uitvalbasis

Dankzij de centrale ligging is Astoria Hotel de ideale uitvalbasis om Vlaanderen te ontdekken. Het station Gent-Sint-Pieters bevindt zich op slechts 7 minuten wandelen en van daaruit vertrekken dagelijks honderden treinen, trams en bussen naar verschillende bestemmingen.

Blijf je graag in Gent, dan reis je het best met de tram of bus. Met een dagpas kan je één dag onbeperkt reizen met de bussen en trams van De Lijn in heel Vlaanderen. Daarnaast bestaat er ook een driedagenpas, vijfdagenpas en zevendagenpas.

Een concreet voorbeeld hoe gemakkelijk je de omliggende kunststeden kan bereiken:

Met de trein ben je op ongeveer 30 minuten tijd in de middeleeuwse stad Brugge. Vanaf het station Brugge is het ongeveer 20 minuten wandelen langs het Koning Albert I park en het nieuwe concertgebouw naar het historisch hart van de stad. Ook hier is de dagpas van de Lijn geldig en kan je gemakkelijk het centrum bereiken met bus.

Iets verder ligt de stad Antwerpen. Reis je met de trein vanuit Gent-Sint-Pieters, dan ben je op een uur tijd in Antwerpen-Centraal. De trein stopt aan het begin van de grootste winkelstraten, de Keyserlei en de Meir, de diamantenwijk en de Zoo. Op 10 minuten stappen, ligt de Groenplaats met zijn tientallen bushaltes die je met behulp van de dagpas uit Gent, naar elke uithoek van de stad brengen.

Tot slot kan de hoofdstad van België, tevens ook de hoofdstad van Europa, niet op het lijstje ontbreken. Vanuit Gent naar Brussel, moet je met de trein een aantal zaken rekening houden: reis niet in de spitsuren voor 9 uur ’s morgens en tussen 16 uur en 18 uur ’s avonds, kies voor de trein die het minste stopt, die doet er slechts 36 minuten over. Het station Brussel Centraal ligt het dichtst bij de belangrijkste bezienswaardigheden en zorgt ervoor dat je niet hoeft gebruik te maken van het openbaar vervoer. In tegenstelling tot Vlaanderen is hier namelijk de MIVB verantwoordelijk voor de bussen, trams en metro’s in plaats van De Lijn, waardoor een dagpas uit Gent hier niet geldig is.

Lees meer

Lees verder

Astoria Hotel

Lichtfestival 2024

23/01/24Lees meer
Astoria Hotel

Omloop Nieuwsblad

23/01/24Lees meer
Astoria Hotel

Koopzondagen te Gent

23/01/24Lees meer

Photos by @Visit Gent