Gent, helemaal anders beleefd

HomeNieuwsGent, helemaal anders beleefd

Niet zo’n zin om onze stad te ontdekken met een traditionele wandelgids? Mag het iets origineler, ludieker, actiever, kindvriendelijker? Dan geven wij graag een aantal suggesties.

Wat dacht je van een kinderpoëzieroute? Aan de hand van een doeboekje kom je langs 10 poëtische plekjes in de Gentse binnenstad. Voor elke halte staat er een toepasselijk gedicht en een speelse opdracht in. Deze wandelroute is samengesteld door dichter Riet Wille en de Dienst Cultuurparticipatie van de Stad Gent en het Poëziecentrum geven ze uit. Na deze spannende ontdekkingstocht kunnen de kinderen in de tuin of bar van Astoria hotel terecht voor een welverdiende chocomelk! Meer info vind je op Kinderpoëzieroute Gent.

Met de fiets op zoek naar het gestolen paneel van het Lam Gods? Heb je goede fietsbenen, dan is een fietstocht van zo’n 50 km in het spoor van de speurders die sinds 1934 op zoek gingen naar het gestolen paneel van de Rechtvaardige Rechters, vast iets voor jou! Na al deze fysieke inspanning, kun je genieten van een comfortabele nachtrust in Astoria hotel waar je je eigen fiets veilig kunt stallen of waar je een fiets kan huren. Meer info vind je op Fietsroute Rechtvaardige Rechters.

Wil je samen met vrienden of familie een rol spelen in een politieserie? En wil je dan de boef zijn of liever de agent? Dan is het GPS spel The Target jou op het lijf geschreven: achtervolging, actie, strategisch denken, teamwork, alle ingrediënten zijn aanwezig om een paar intense uren vol spanning door te brengen in onze stad. En achteraf kun je volledig tot rust komen in Astoria hotel. Meer info vind je op The Target Gent.