Astoria Hotel

Van alle markten thuis in Gent

HomeNieuwsVan alle markten thuis in Gent

Ben je op zoek naar een mooi boeketje, een lekker stukje verse vis of een antieke kandelaar voor op tafel? Je vindt alles wat je zoekt op de Gentse markten. Zondag is traditioneel marktdag in onze mooie Scheldestad, een traditie die de inwoners graag in ere houden. Verspreid over de binnenstad en de randgemeenten kun je terecht op meer dan 15 verschillende markten, zowel voor eetwaren als voor andere zaken.

Astoria Hotel

Stad Gent heeft zes van de bekendste markten gegroepeerd in een wandelroute doorheen het stadscentrum, waarmee je op zondagochtend een mooi overzicht krijgt van het marktgebeuren in onze stad. De route start op de Kouter, tussen de kleurenpracht van de bloemenmarkt. Eenmaal voorbij het oude Justitiepaleis loop je verder naar de Ajuinlei, waar je kunt snuffelen tussen de tweedehands boeken langs het water van de Leie. Verder noordwaarts passeer je via de voedingsmarkt in de schaduw van de Sint-Michielskerk en de kunsten- en ambachtenmarkt op de Groentenmarkt (enkel tussen 1 april en 30 september, niet tijdens de Gentse Feesten).

Daarna arriveer je aan de achterkant van de Sint-Jacobskerk, waar wekelijks de befaamde prondelmarkt doorgaat. De buurt zelf is ook gekend voor zijn brocante- en antiekwinkeltjes. Van daaruit wandel je verder oostwaarts door de Sint-Jacobsnieuwstraat om te eindigen op de Oude Beestenmarkt, waar zowel kleine huisdieren en vogels als tweedehands fietsen verkocht worden. Nog even doorstappen langs de Reep en over het François Laurentpleintje en uiteindelijk eindig je terug op de Kouter.

Astoria Hotel

Natuurlijk zijn er naast deze zes markten nog talrijke andere markten in en rond het Gentse, sommige op zondag, andere op diverse weekdagen. Voor nieuwe koopwaar kun je terecht in de Schooldreef (Gentbrugge) op maandag, de Vrijdagmarkt van vrijdag tot en met zondag, het Edmond van Beverenplein en het Ledebergplein (Ledeberg) op zondagochtend. Op de boerenmarkten kun je verse producten rechtstreeks bij de landbouwer of veefokker kopen: woensdag bij Bedrijvencentrum De Punt in Gentbrugge, donderdag in de Vogelenzang, vrijdag langs de Antwerpsesteenweg in Oostakker, zaterdag in de Spijkstraat en Halvemaanstraat in Sint-Amandsberg en zondag op het Charles de l’Epéeplein.

Meer info over de Gentse markten vind je hier  en het plan van de wandelroute kun je hier downloaden. Beladen met al je aankopen maak je op de Kouter maar een korte tramrit naar ons vertrouwde Astoria hotel, waar je weer tot rust kan komen.